سفیده تخم مرغ را در چه ظرفی هم می زنید؟
16 خرداد 1391
شاید از شنیدن این سوال تعجب کردید و با خود گفتیدکه چه ربطی بین اینها وجود دارد؟ باید گفت هم زدن سفیده تخم مرغ در ظرف مسی نقش بسیار مهمی در تولید ماده کف مانند آن دارد. اگر شما به جای ظروف شیشیه ای یا استیل ، سفیده تخم مرغ را در یک ظرف مسی هم بزنید، کف خامه ای مایل به زردی حاصل خواهد شد که در مقایسه کمی سفت تر است. موقع هم زدن با برخورد این ماده به بدنه ظرف ، مقداری یون مس جدا شده و وارد سفیده تخم مرغ می شود. یون های مس در ترکیب با یکی از انواع پروتئین های موجود در تخم مرغ به نام کونالبومین ، ماده زرد رنگی تولید می کنند. از آنجایی که ترکیب مس و این پروتئین از پایداری قابل قبولی برخوردار است بنابراین احتمال اینکه سفیده های تخم مرغ هایی که در ظرف مسی هم زده می شوند تغییر شکل داده و از هم جدا شوند، کمتر خواهد بود.