برنامه غذایی ماه مبارک رمضان
برنامه غذایی ما در ماه مبارک رمضان نباید نسبت به قبل خیلی تغییر کند ودر صورت امکان باید ساده باشد همچنین باید طوری تنظیم شودکه بر روی وزن طبیعی تاثیر زیادی نداشته باشد با توجه به ساعات طولانی گرسنگی در روز باید غذاهایی مصرف شود که به کندی و دیرتر هضم می شود مانند غذاهای حاوی فیبر زیاد . غذاهای دیر هضم معمولا 8 ساعت در دستگاه گوارش می مانند در حالی که غذاهای زود هضم فقط 3 تا 4 ساعت در معده باقی می ماند و فرد خیلی زود احساس گرسنگی می کند.
غذاهای دیر هضم عبارتند از :حبوبات و غلات مانند جو،گندم ،جو دوسر، لوبیا ، عدس ، ارد سبوسدار ، برنج با پوست و … که کربوهیدرات های پیچیده نامیده می شوند .
غذاهای زود هضم عبارتند از: غذاهایی که حاوی قند ، ارد سفید و …هستند که به این گروه کربوهیدرات های تصفیه شده گفته می شود. غذاهای حاوی فیبر غذایی عبارتند از: غذاهای حاوی سبوس ، گندم سبوس دار ،غلات و حبوبات، انواع سبزی ها مانند : لوبیا سبز، نخود،ذرت،اسفناج،برگ چغندر،میوه های باپوست،میوه خشک شده مثل برگه زردالو، انجیر، الوخشک، بادام و غیره.
غذاهای مصرفی باید در حالت تعادل با یکدیگر باشند و از همه گروه های غذایی مثل میوه،سبزیجات،گوشت و مرغ و ماهی، نان و غلات و گروه شیر ولبنیات باید در برنامه غذایی ما وجود داشته باشد.
از چه غذاهایی پرهیز کنیم؟
1.غذاهای سرخ کردنی و چرب 2. غذاهای حاوی قند زیاد 3.خوردن غذای زیاد بخصوص هنگام سحر 4.خوردن چای زیاد هنگام سحر، زیرا چای باعث افزایش ادرار شده واز این طریق نمک های معدنی که در طول روز بدن به انها نیاز دارد، دفع می شوند.
چه غذاهایی را مصرف کنیم؟
1.حلیم یک منبع عالی پروتئین بوده و ازغذاهائی است که دیر هضم میشود.
2.خرما منبع عالی قند،فیبر،کربوهیدرات،پتاسیم و منیزیم می باشد.
3.مغز بادام منبع غنی از املاح خصوصا کلسیم و فیبر می باشد.
4.موز منبع غنی پتاسیم،منیزیم و کربوهیدرات می باشد.
5.مصرف زیاد اب یا اب میوه در فاصله بین افطار وزمان خواب،باعث تامین اب مورد نیاز بدن می شود.