مقاله "نگاه تطبیقی روایات باب صبر اصول کافی با قرآن کریم"
باسمه تعالی
نگاه تطبیقی روایات باب صبر اصول کافی با قرآن کریم
چکیده
عاطفه ساوری
از امور مهم و مورد تأکید محدّثان و بزرگان امامیه، مطمئن شدن از اصل صدور روایات از معصومین (علیهم السَّلام) می باشد و یکی از مهمترین راه کارها و معیار رسیدن به این هدف، عرضه و مطابقت روایات با آیات قرآن است. لذا این نوشتار در پی آن است تا با بررسی روایات باب «صبر» اصول کافی و جمع آوری آیات مرتبط به آن، میزان سازگاری و هماهنگی روایات با آیات قرآن و در نتیجه صدور آنها از معصومین(علیهم السَّلام) را بیان کند. این تحقیق با رویکرد توصیفی–تحلیلی و به شیوه ی اسنادی–کتابخانهای به انجام رسیده است. یافته ها حاکی از آن است که صبر به عنوان یکی از آموزه های دینی از بزرگ ترین ملکات است که مورد توجّه آیات و روایات بوده؛ به طوری که از مجموع بیست و پنج روایتی که در باب «صبر» اصول کافی آمده است جز روایت 25 که ظاهراً سازگاری کمتری با آیات دارد، بقیه روایات این باب کاملاً با آیات قرآن هماهنگ و سازگار هستند.
کلید واژه: آیات، روایات اصول کافی، صبر، تطبیق
مقاله "مصادیق ارزش های اخلاقی با زبان شعر و تاثیر ماندگاری آن در ذهن"
باسمه تعالی
مصادیق ارزش های اخلاقی با زبان شعر و تاثیر ماندگاری آن در ذهن
چکیده
مرضیه ابراهیمی
ارزش های اخلاقی که انسان باید آن را در این عالم خاکی کسب کند تا به کمال انسانی خود برسد،و خداوند هم به پیامبرش فرموده:من تورامبعوث کردم برای پیاده کردن مکارم اخلاق پس ضرورت آموزش این ارزش های اخلاقی با زبان زیبای شعر خالی از لطف نیست. مقاله حاضر باروش توصیفی و با استفاده از منابع معتبر ادبیاتی در صدد پاسخ به این سوال است که مصادیق ارزش های اخلاقی بازبان شعر در زندگی بزرگان شعر و ادب و خود متون شعری ایشان چیست؟ از مهم ترین ارزش های اخلاقی در زندگی بزرگان شعر و ادب ایجاد هماهنگی و احساس بالای، وحدت میان انسان ها، ارائه صدها کنش و واکنش در صحنه ی زندگی انسان ها، دستور به ایجاد صلح و صفا در میان انسان ها، ایجاد احساس ظریف مافوق وظیفه ی اخلاقی می باشد.شاعران و بزرگان شعر و ادب جدای از زندگی خود در متن شعر و هنر خود نیز ارزش های اخلاقی را بیان داشتند.
کلید واژه ها: هنر، شعر، ارزش های اخلاقی
مقاله "علل رویگردانی از ازدواج موقت در ایران"
بسم الله الرحمن الرحیم
علل رویگردانی از ازدواج موقت در ایران
فاطمه طالبي[1]
چکیده
ازدواج موقت از قوانین درخشان و کارساز اسلام است و باید آن را یک ضرورت اجتماعی تلقی کرد. حقیقت متعه عبارت است از قرارداد طرفینی مرد و زن بر ازدواج موقت بر پایه مدت و مهر معلوم. در متعه، زن و مرد برای مدت معینی بر یکدیگر حلال می شوند و پس از تمام شدن مدت، خود به خود عقد باطل می شود. از عمده مخالفان این ازدواج، غربی ها، اهل تسنن و برخی از شیعیان هستند که با انتشار عقائد خود باعث رویگردانی از این امر حلال در جامعه شده اند و هرکدام از این مخالفان دلایلي را بيان نمودند. این تحقیق به روش توصیفی- تحلیلی است و روش گردآوری، کتابخانه ای و اسنادی است. مهم ترین یافته تحقیق وجود دلایل فردی، خانوادگی، فرهنگی و اجتماعی می باشد در تحقیق به این دلائل اشاره شده است.
کلید واژه ها: علل، ازدواج موقت، فردي، اجتماعي، فرهنگي
1- فارغ التحصيل سطح 2/مدرسه علميه الزهرا(سلام الله عليها) ساري
برگزاری نمایشگاه گنجینه نور در مدرسه علمیه الزهرا(س) ساری
بسم الله
به همت واحد پژوهش نمایشگاه گنجینه نور به مناسبت هفته کتاب و کتاب خوانی در مدرسه علمیه الزهرا(س) ساری برگزار گردید .
فاطمه طالب زاده مدیر مدرسه ضمن بیان برگزاری این نمایشگاه خاطر نشان کرد : این نمایشگاه به هدف آشنایی طلاب با مجموعه تفاسیر اعم از کتب و نرم افزار های موجود و آگاهی دادن طلاب به شناسه تفاسیر برای پیشرفت در عرصه تحقیق و پژوهش برگزار گردید .
وی افزود: در این نمایشگاه مجموعه ای از تفاسیر همراه با شناسه ، آثار اساتید حوزه علمیه الزهرا(س) ساری و همچنین نرم افزارهای تفسیری به مدت یک هفته به نمایش گذاشته شد .
محرم(ماه)
ماه مُحَرّم یا محرمالحرام نخستین ماه تقویم اسلامی (هجری قمری) و به اعتقاد مسلمانان از جملهٔ ماههای حرام است. بههمانگونه که پیش از ظهور اسلام، در دوران جاهلیت، جنگ و خونریزی در این ماهها ممنوع بود، محرم نخستین ماه از ماههای دوازده گانه قمری و یکی از ماههای حرام است که در دوران جاهلیت و نیز در اسلام، جنگ در آن تحریم شده بود. شب و روز اول محرم به عنوان اول سال قمری دارای نماز و آداب خاصی است که در کتاب مفاتیح الجنان بیان شده است.محرم، ماه حزن و اندوه و عزاداری شیعیان در قتل حسین بن علی است. حوادث و وقایع فراوانی در ماه محرم رخ داده است که در زیر به برخی از آنها اشاره میشویم:
غزوه ذات الرقاع، فتح خیبر، تاسوعا و عاشورا و قتل امام حسین علیه السلام و اسارت خاندان امام حسین علیه السلام به کوفه و شام. همچنین نقل است که به خلافت رسیدن عثمان، قتل محمد امین برادر مأمون عباسی، قتل جعفر برمکی و انقراض خاندان برمکی و دولت برمکیان، واقعه هولاکو و مستعصم و انقراض دولت بنی عباس در این ماه بوده است. عروج ادریس به آسمان، استجابت دعای زکریا ، عبور موسی از دریا و غرق شدن فرعونیان در نیل و عذاب اصحاب فیل نیز در ماه محرم رخ داده است.
منابع: هدایة الانام الی وقایع الایام، محدث قمی، ص ۵۳؛ مفاتیح الجنان،